جزئیات یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان-راهبرد معاصر
واریز یارانه معیشتی جدید در آستانه ماه رمضان

جزئیات یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان

جزئیات یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان اعلام شد و براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در آستانه ماه مبارک رمضان یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان به 60 میلیون ایرانی پرداخت خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 13
کد خبر: ۸۳۷۳۰

به گزارش راهبردمعاصر، جزئیات یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان توسط ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ شد و مقرر شد که یارانه معیشتی ماه مبارک رمضان به 60 میلیون ایرانی واجد شرایط پرداخت شود. بسته معیشتی ماه مبارک رمضان به دستور رییس جمهور به سازمان برنامه و بودجه با شیوع کرونا و آسیب آن بر قشر ضعیف به تصویب رسید و با واریز یک نوبت کمک معیشتی در آستانه ماه مبارک رمضان موافقت شد.

چه کسانی بسته حمایتی رمضان می‌گیرند؟

بیش از یک سال است که از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد؛ از همان ابتدای شیوع کرونا، چند طرح حمایتی به افرادی که از کرونا آسیب دیده بودند تعلق گرفت؛ حال بسته حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان، از دیگر طرح‌های جدیدی است که جهت حمایت از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر پرداخت خواهد شد. براساس این طرح، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، به 60میلیون نفر از افرادی که مشمول طرح هستند، 25هزار میلیارد ریال پرداخت خواهد کرد. فهرست این افراد توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری دستگاه‌های ذی ربط اعلام می‌شود.

چه کسانی مشمول این بسته خواهند شد؟

دریافت بسته حمایتی رمضان دارای شروطی است و همه افراد شامل این طرح نخواهند شد؛ براساس اطلاعات اعلام‌شده، خانوارهایی که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان نباشند، این بسته حمایت معیشتی را دریافت می‌کنند.

چه کسانی بسته حمایت معیشتی رمضان را دریافت نمی‌کنند؟

گفتنی است؛ افرادی که دارای دو واحد ملکی باشند و یا خانوادهایی که ارزش ملکشان در تهران و کلان‌شهرها بیش از یک میلیارد و 200میلیون تومان و در سایر شهرستان‌ها بیش از 900میلیون تومان باشد، این یارانه معیشتی را دریافت نمی‌کنند. همچنین خانوارهایی که ارزش خودرو سواریشان بیش از 300میلیون تومان باشد و یا خودروی عمومی با ارزش بیش از 400میلیون تومان داشته باشند، مشمول بسته معیشتی نخواهند شد.

افرادی که بیش از 3سفر خارجی غیر زیارتی رفته باشند، یارانه نمی‌گیرند

دریافت بسته حمایتی رمضان، شروط دیگری را نیز داراست؛ کارفرمایانی که بیش از سه بیمه‌پرداز داشته باشند و خانوارهایی که بیش از سه بار به سفر خارجی غیر زیارتی رفته باشند، این کمک معیشتی را دریافت نمی‌کنند. همچنین افرادی که تسهیلات بانکی با مبلغ بیش از سیص میلیون تومان گرفته و در حال بازپرداخت اقساط باشند، منتظر دریافت این بسته حمایتی نباشند.

واریز یارانه معیشتی

درآمد؛ شاخص مهم دیگر برای دریافت بسته معیشتی

درآمد نیز شاخص دیگری است که در پرداخت سبد حمایت معیشتی تاثیرگذار است؛ بر  این اساس، خانوارهای یک نفره با درآمدی بیش از 4میلیون تومان، خانوارهای دونفره با درآمدی بیش از 5میلیون تومان، خانواده‌های 3نفره با درآمد بیش از 6میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره با درآمد بیش از 7میلیون تومان و خانوارهای 5نفره با درآمد بیش از هشت میلیون تومان، مشمول این طرح نمی‌شود.


ابلاغ پرداخت بسته حمایتی به ۶۰ میلیون نفر

ستاد ملی مقابله باکرونا مصوبه پرداخت مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۶۰ میلیون نفر افراد مشمول طرح معیشتی خانوار‌ها در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.

مصوبه بسته حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان با توجه به آثار اقتصادی شیوع کرونا در معیشت اقشار ضعیف و آسیب پذیر است؛ و طبق این مصوبه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اجازه داده می‌شود به ۶۰ میلیون نفر افراد مشمول طرح معیشتی خانوار‌ها براساس فهرستی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام می‌شود، مبلغ ۲۵هزار میلیارد ریال در ابتدای ماه مبارک رمضان پرداخت کند.

یارانه معیشتی

منابع مورد نیاز از طریق تسعیر بخشی از منابع ارزی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین و به همان میزان سقف ردیف (۱۰) جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور افزایش می‌یابد.

«حسن روحانی» رئیس جمهوری هفته گذشته در جلسه هیات دولت از پرداخت یارانه کمک معیشتی به ۶۰ میلون نفر خبر داد. بنا به گفته رییس جمهوری بسته حمایت معیشتی ماه رمضان به ۶۰ میلون نفر تعلق می‌گیرد.

خانوار‌هایی بسته حمایت معیشتی دریافت می‌کنند که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان نباشند یا خانوار‌های دارای دو واحد ملکی و همچنین خانوار‌هایی که ارزش ملک آن‌ها در تهران و کلان‌شهر‌ها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرستان‌ها ۹ میلیارد ریال باشد، مشمول دریافت یارانه معیشتی نیستند.

همچنین خانوار‌هایی که دارای خودروی سواری به ارزش بیش از سه میلیارد ریال یا خودرو عمومی یا ارزش بیش از چهار میلیارد ریال باشند، بسته معیشتی تعلق نمی‌گیرد.

کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز، خانوار‌های دارای بیش از سه سفر خارجی غیر زیارتی و گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از سه میلیارد ریال که در حال بازپرداخت اقساط باشند مشمول این کمک‌ها نیستند.

میزان درآمد یکی دیگر از شاخص‌ها برای پرداخت سبد حمایت معیشتی است. بر اساس این شاخص حداقل درآمد ماهانه خانواده یک‌نفره باید چهار میلیون، خانواده دو نفره پنج میلیون، خانواده سه نفره ۶ میلیون و خانواده چهار نفره هفت میلیون و خانواده پنج نفر و بیشتر هشت میلیون تومان باشد.

یارانه‌های سال ۱۴۰۰ کدامند؟

با پایان یافتن یارانه معیشتی کرونا، در سال۱۴۰۰ دو یارانه به حساب خانوار واریز خواهد شد؛ یارانه نقدی و یارانه معیشتی. هر چند که یارانه مستقیم، بهترین راهکار برای حمایت از خانوارهای کم‌درآمد است اما اشکالات ساختاری موجب شده، این رویکرد کارایی لازم را نداشته باشد؛ به عنوان مثال ثابت ماندن یارانه نقدی موجب شده قدرت خرید آن بیش از ۸۸درصد کاهش یابد.

تا اسفند ماه سال گذشته سه یارانه نقدی از سوی دولت پرداخت می‌شد؛ یارانه نقدی، یارانه معیشتی و یارانه معیشتی کرونا. اما با پایان سال 98 اعلام شد که پرداخت یارانه معشیتی کرونا که فقط 4مرحله ادامه داشت، دیگر ادامه ندارد؛ بنابراین یارانه معیشتی و یارانه نقدی تنها یارانه‌هایی هستند که در سال1400 پرداخت خواهند شد.

معیشتی ماه مبارک رمضان

یارانه نقدی

اولین یارانه نقدی در اواخر دهه80 پرداخت شد و تاکنون نیز ادامه دارد. با وجود اینکه بیش از ده سال از پرداخت اولین یارانه نقدی می‌گذرد، مبلغ آن هنوز تغییری نداشته و همان 45هزار و 500تومانی است که در اولین مرحله پرداخت شد. با توجه به تورم‌های یک دهه گذشته، این میزان یارانه نقدی قدرت خرید خود را از دست داده‌است و عملاً اثرگذاری قابل توجهی بر معیشت خانوارها ندارد. قدرت خرید نقدی طی این سال‌ها بیش از 88درصد کاهش یافته‌است؛ به بیان دیگر اگر بخواهیم قدرت خرید 45 هزار و 500 تومان آذر ماه 1389 را به خانوار بدهیم، باید یارانه نقدی به بیش از 390هزار تومان در پایان اسفند ماه 1399 افزایش یابد. نمودار زیر قدرت یارانه نقدی را طی این سال‌ها نشان می‌دهد:

یارانه معیشتی

یارانه معیشتی برای نخستین بار آذر ماه98 به حساب سرپرست خانوارهای مشمول واریر شد؛ آغاز پرداخت این یارانه به افزایش قیمت بنزین در آبان98 باز می‌گردد. پس از افزایش قیمت بنزین، درآمدهای حاصل از آن 30هزار میلیارد تومان اعلام شد و براین اساس، مقرر شد تا این رقم به 60میلیون ایرانی در قالب یارانه معیشتی اختصاص یابد.

 هفدهمین مرحله از این یارانه نیز به عنوان اولین یارانه معیشتی سال1400 در دهم فروردین ماه واریز شد و مرحله هجدهم آن در اردیبهشت ماه امسال اجرایی خواهد شد.

گفتنی است که مبلغ این یارانه بین 55 تا 205هزار تومان متغیر خواهد بود؛ بدین صورت که خانوارهای یک نفره 55هزار تومان، خانوارهای دو نفره 103هزار تومان، خانوارهای سه نفره 138هزار تومان، خانوارهای چهار نفره 172هزار تومان و خانوارهای پنج نفره 205هزار تومان یارانه دریافت می‌کنند.

جزئیات یارانه معیشتی ماه رمضان

یارانه‌ای که حذف شد

یارانه معیشتی کرونا برای اولین بار در آذر ماه 1399 پرداخت و مقرر شد تا پایان سال گذشته ادامه یابد؛ این یارانه معیشتی در راستای حمایت از اقشار آسیب‌دیده از کرونا اجرایی شد. یارانه‌ای که حواشی و اعتراضات زیادی را نیز با خود به دنبال داشت و بسیاری معتقد بودند با وجود نیازمند بودن، مشمول یارانه معیشتی کرونا نشدند.

یارانه معیشتی کرونا، در مبالغ 100 و 120هزار تومانی تصویب شده‌بود؛ اعضای کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی از جمله افرادی بودند که یارانه 120هزار تومان دریافت کردند و یارانه 100هزار تومانی نیز  به افرادی که دارای شرایطی چون بیمه پرداز نبودن، نداشتن درآمد ثابت، شاخص‌های پایین درآمدی و... بودند تعلق می‌گرفت؛ شروطی که بسیاری از نیارمندان را از چرخه دریافت این یارانه حذف می‌کرد و بار دیگر خلع یک سیستم جامع اطلاعاتی را بیش از گذشته آشکار کرد. آخرین مرحله از این یارانه نیز در اواخر اسفند ماه سال گذشته به حساب سرپرست خانوارها واریز شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار